Utrecht, Nederland

Alles is geboekt

27 februari 2018 - Utrecht, Nederland

Het was even een paar maanden wachten op de bevestiging van het resort op Perhentian Island, maar ook van hun hebben we nu definitief de bevestiging van onze boeking. In onze winter varen er geen bootjes naar de eilanden ivm de moesson en zijn de resorts gesloten. Maar in die tijd hebben we nog lekker rondgekeken op de vakantiebeurs, altijd leuk om inspiratie op te doen! 

vakantiebeurs

Op 14 juli vliegen we met KLM naar Kuala Lumpur (nachtvlucht) waar we 3 nachten in het Renaissance hotel zullen verblijven.

renaissance hotel  Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur zijn genoeg leuke dingen te doen!!! De Petronas twin towers, vlinderpark, vogelpark, vuurvliegjes tour, dagje olifanten opvangcentrum, Chinatown, Hindoetempels, het paleis, waterpark, winkelcentrum met pretpark inside,  enz. Eigenlijk TE veel om te kunnen doen in die paar dagen..

Daarna worden we door een privé chauffeur opgehaald (jaja.. zelf rijden doen we niet meer) bij het hotel en rijden we in 3uur naar Kuala Tembeling waar we vervolgens op de boot gaan nog 3uur te varen om dieper de Taman Negara in te gaan. 

Reddingsvest Flynn heeft al een goed reddingsvest voor deze boottrip! Boot taman negara

We zullen bij Balai Serama Guesthouse  in Kuala Tahan verblijven voor 3 nachten. 

Balai-Serama-Guesthouse

De Taman Negara is het oudste regenwoud ter wereld, 130 miljoen jaar oud! Ook hier kunnen we veel leuks gaan beleven. Een canopy walk op 40 meter hoogte door de boomtoppen van de jungle, een nacht wandeling met gids, bezoek aan Orang Asli stam (originele bewoners van de jungle), boottrip naar Lata Berkoh (natuurlijke jacuzzi). Taman-Negara-Maleisie Balai Serama wordt gerund door Marja, een Nederlandse vrouw en haar Maleisische man Ijat. Stiekem wel makkelijk dat ze Nederlands spreken ;) Ik heb van de week al even contact met Marja gehad over het contante geld wat we nodig hebben. Er zijn nl geen pinautomaten in de jungle..haha verrassend! En ook geen creditcard betaling mogelijk..

Vervolgens worden we opgehaald door een busje met een privé chauffeur/gids waar we met z'n 8en in passen (hopelijk) en zullen we in ongeveer 5uur naar de Cameron Highlands rijden. We hebben de dagen daarna deze chauffeur/gids tot onze beschikking. 

maleisie-cameron-highlands De BOH theeplantages, aardbeien plukken in de aardbeienkassen, vlindertuin, fruit en groentemarkten, Mossy Forest, een high tea behoren allemaal tot de mogelijkheden in de Cameron Highlands. We zullen 2 nachten verblijven in het Strawberry park resort. strawberry park resort

We worden door onze chauffeur/gids via Gua Musang naar Pasir Belanda gebracht, een kleinschalig verblijf in Kota Bharu gerund door een Nederlands gezin. Hier zullen we 3 nachten in een traditionele kampung verblijven. 

pasir belanda Kota Bharu ligt aan de Oost kant waar het traditioneler is. Hier worden oude ambachten nog uitgevoerd zoals, vliegers maken, batik, houtbewerking, enz. 

Ook hier worden we weer opgehaald door een privé chauffeur die ons naar Kuala Besut brengt waar we de boot naar Perhentian island zullen nemen. Dit is ongeveer een half uur varen met een speedboot. 

perhentian-islands-beach

perhentian island resort

We zullen 5 nachten bij Perhentian Island Resort verblijven!!! En ik denk niet dat ik hier verder uitleg bij hoef te geven ;) Relaxen, zwemmen, snorkelen, taxi bootjes naar onbewoonde eilandjes.. hier heb ik helemaaaaal geen zin in haha

Ook erg vervelend om hier jarig te zijn hè Peter? 

Ik denk dat we daarna helemaal opgeladen zijn en we varen weer terug naar Kuala Besut. Daar worden we opgehaald en rijden we in 1,5uur naar het vliegveld van Kota Bharu. Dan volgt om 18.05u een binnenlandse vlucht met Maleisië airlines naar Kuala Lumpur en worden we naar ons hotel in Melaka gebracht. Daar zullen we nog 2 nachtjes verblijven in Puri hotel alvorens we terug naar huis gaan. Dit hotel ligt midden in Chinatown.

Hotel Puri   day-trip-malacca-malaysia

Wandelen en eten in Jonkerstreet en een fiets taxi ritje in deze hippe bloementaxi's is wel een must do! 

Op 2 augustus zullen we 's avonds laat weer terug naar Schiphol vliegen. 

Voorlopig zullen we nog geduld moeten hebben, nog 137 dagen afstrepen voordat het zo ver is... super mooi om weer naar uit te kijken! 

Foto’s

5 Reacties

 1. Suus:
  27 februari 2018
  Super weer, ziet er goed uit, als je echt geeeeen zin hebt in Perhentian Island Resort ,dan wil ik me wel opofferen ;)

  Veel plezier alvast X
 2. Dries:
  27 februari 2018
  mijn hoop dat ook daadwerkelijke droom in liefde gezondheid harmonie mag vergaan en zoals Afrika op jullie harde schijf bij de mooie herinneringen gebeurtenissen des levens komt te staan en ps die ouwe geniet op zijn manier met jullie mee want jullie genieten is mijn genieten the power of love
 3. Dries:
  27 februari 2018
  mijn hoop is dat ook deze werkelijke droom in liefde gezondheidheid en harmonie mag verlopen en net als droom Afrika op jullie harde schijf bij herinneringen leuke gebeurtenissen des levens komt te staan or die ouwe geniet op zijn manier met jullie mee the power of love
 4. Diana:
  27 februari 2018
  Fantastische reis in het verschiet.
  Ga jullie volgen.
  Heel veel plezier met alle voorbereidingen en het wegstrepen van de nachtjes voordat jullie kunnen afreizen.
 5. Liesbeth Aartsen:
  27 februari 2018
  Wat een mooi bericht,We wensen jullie met deze voorbereiding het beste toe ,Ik zie dat Flinn er heel veel zin in heeft,mooi manneke. Wat zul je weer veel te zien krijgen . tot horens en vele groetjes uit het Zeeuwse.

Jouw reactie